CLIX POWER

CLIX POWER maasähköjärjestelmä on luvallista asentaa itse. Et tarvitse enää sähkömiestä maasähkön asennukseen. Järjestelmän vesitiviit (IP67) ja lukittuvat liittimet on valmiiksi öljynkestävissä suojaputkissa kulkevissa kaapeleissa. CLIX POWER Systemsin maasähköjärjestelmä muotoutuu tarpeittesi mukaan venekoon kasvaessa. Daycruiserista moottoripurjehtijaan, CLIX POWER Systemsiltä löydät ratkaisun.

Järjestelmään sisältyy maasähkökeskus, jossa on galvaaninen eristin pienten vuotovirtojen ehkäisemiseksi. Keskuksen lisäksi järjestelmään sisältyvät valmiilla liittimillä olevat suojaputkeen laitetut välikaapelit, tietty määrä pistorasioita, Y-kappale, säilytyskassi sekä maasähkön RST-teräksinen sisäänotto veneeseen. Keskuksessa oleva galvaaninen eristin ei kuitenkaan korvaa suojaerotusmuuntajaa. Mikäli halutaan 100% suoja galvaaniselta korroosiolta, ainut keino on suojaerotusmuuntaja.

Järjestelmään voidaan kytkeä mikä tahansa akkuvaraaja. Kaikissa maasähkökeskuksissa on merkkivalo, joka palaa kun maasähkö on kytkettynä ja maista saadaan virtaa. Lisäksi liitäntäkaapelissa on merkkivalo joka ilmaisee saman asian. Näin voidaan todeta maasähkön läsnäolo sekä veneen sisä- että ulkopuolelta. Lisäksi suuremmissa keskuksissa on erillinen merkkivalolla varustettu kytkin lämminvesivaraajalle, jonka avulla varaaja voidaan ottaa pois käytöstä satamissa joissa on rajoitettu maasähkön saatavuus. Näin voidaan maasähköä käyttää maksimaalisesti tärkeimpään asiaan, eli akkujen varaamiseen.

Järjestys: