Garmin

GARMIN ONDECK -ETÄYHTEYSRATKAISU TUO VENEILIJÖILLE MIELENRAUHAA MAISSA JA VESILLÄ

Garmin esitteli uuden OnDeck -järjestelmän, jonka avulla veneilijät voivat seurata 24 tuntia vuorokaudessa veneensä tärkeitä toimintoja ja tietoja. Kun OnDeck -laite on pariliitetty ActiveCaptain -sovellukseen, käyttäjä voi seurata veneensä akun tilaa, pilssipumpun toimintaa, ovi-/luukkuantureita, GPS-sijaintia ja paljon muuta. Käyttäjä voi myös asettaa hälytyksiä, jotka ilmoittavat veneeseen liittyvistä, mahdollisesti vaarallisista muutoksista, esim. onko vene siirretty asetetun geoaidan ulkopuolelle. GTB 10 OnDeck Hubin lisäksi järjestelmään kuuluu ovi-, lämpötila- ja maasähköanturit sekä relekytkin.

“OnDeck on tärkeää veneeseen liittyvää tietoa tuottamaan suunniteltu, kattava valvonta- ja hallinta­työkalu. Järjestelmän avulla käyttäjä tietää aina, että vene on turvassa, lukittuna ja valmiina seuraavaan lähtöön”, kertoo Garmin -yhtiön maailmanlaajuisen kuluttajamyynnin varajohtaja Dan Bartel. “Käytän­nöl­li­sen OnDeck -järjestelmän avulla asiakkaidemme on helppo valvoa ja suojata omaisuuttaan, riippu­matta siitä, omistavatko he pienen keskipulpettiveneen, purjeveneen vai vaikkapa avomerijahdin.”

Seuranta, valvonta ja hallinta

  • OnDeck tarjoaa mahdollisuuden seurata venetietoja 24 t./vrk aina päällä olevan 3G/4G- yhteyden välityksellä (tilaussopimus tarvitaan).
  • Käyttäjän on helppo seurata venetietoja etäyhteyden kautta. Järjestelmä välittää tietoa liitetyistä antureista, mm. akun jännite, NMEA 2000 -tiedot, pilssi- tai merivesipumpun toiminta, maa­sähkö, lämpötila-anturi sekä luvattoman veneeseen tunkeutumisen osoittavat ovi-/luukkuanturit. Käyttäjä voi asettaa ilmoitusten ja hälytysten raja-arvoja omien tarpeidensa mukaisesti.
  • OnDeck -järjestelmän avulla käyttäjä tietää välittömästi, onko veneen ovianturi aktivoitunut tai venettä siirretty. Laitteen sisäinen GPS-anturi päivittyy 15-30 minuutin välein virran määrästä riippuen, ulkoantenni on saatavilla lisävarusteena. Laite lähettää käyttäjälle tekstiviesti- tai sähköposti-ilmoituksen, jos anturi on aktivoitunut tai vene on siirretty asetetun geoaidan ulkopuolelle.
  • Käyttäjä voi seurata ja hallita jopa viittä veneen kytkintä etäyhteyden kautta sekä varmistaa, että veneen järjestelmät ovat käyttövalmiina, kun on aika lähteä vesille.

Yksinkertainen, turvallinen ja yksityinen

  • Järjestelmä on täysin integroitavissa vene-elektroniikkalaitteisiin Garmin -veneverkon kautta. OnDeck hyödyntää moottorista ja NMEA 2000 -antureista saatavia tietoja ja toimii saumatto­masti veneverkon kanssa. OnDeckiä voidaan myös käyttää itsenäisenä järjestelmänä eikä monitoiminäyttöä tarvita.
  • Kaikki veneen OnDeck -järjestelmästä saatava tieto tallennetaan ja kerätään turvallisesti GTB 10 OnDeck Hubiin, missä niitä voi tarkastella heti; tiedot ovat myös käytettävissä pilvipalvelussa 30 päivän ajan.
  • Jos veneen akku on tyhjentynyt tai virta katkennut, vara-akku varmistaa OnDeck -yhteyden jopa 48 tunnin ajan.
  • Tilailmoitukset ja hälytykset välitetään sähköpostilla tai tekstiviestillä rekisteröidyille käyttäjille.

OnDeck -järjestelmä on yhteensopiva GPSMAP 8400/8600-, GPSMAP 7400/7600-, GPSMAP 10x2/12x2- ja GPSMAP 7x2/9x2/12x2 Plus -mallistojen laitteiden kanssa.

Lisäksi tarvitaan maksullinen tilaussopimus. Saatavissa on kaksi sopimustyyppiä.

  • Kuukausisopimus Kun käytössä on joustava sopimus kuukausihintaan 14,99 euroa, tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa.
  • Vuosisopimus Jos käyttäjä valitsee vuosisopimuksen, hän saa maksutta kolmen kuukauden kampanjajakson. Ensimmäisten kolmen kuukauden jälkeen käyttäjältä laskutetaan 23,99 euroa kuussa.
Järjestys: