• Simrad S2009-kaikuluotain
 • Simrad S2009-kaikuluotain
 • Simrad S2009-kaikuluotain

Simrad S2009 -kaikuluotaimessa on CHIRP-tekniikkaa tukeva Broadband Sounder™ -luotain ja 9 tuuman pystynäyttö. Laite näyttää pystysuuntaiset tiedot kattavasti, ja intuitiivisten valintanäppäinten ansiosta käyttö onnistuu luotettavasti kaikissa olosuhteissa. Kaikuluotaimen voi yhdistää saumattomasti monitoiminäyttöihin ja Simrad Glass Bridge -järjestelmiin, jolloin se tarjoaa charter-alusten kapteeneille ja pitkän matkan urheilukalastusaluksille luotettavuudeltaan itsenäistä kaikuluotainjärjestelmää vastaavan järjestelmän. Kestävän ja kompaktin S2009-kaikuluotaimen voi asentaa telineeseen tai tasoon, joten se sopii kaikenlaisiin aluksiin.

Simrad S2009-kaikuluotain

Ei arvosteluita | Arvostele tämä tuote / 5

Tuotekoodi: 000-12185-001

arvio 3-4 päivää

Hinta: 1069,00 106900 1238,76 € 123876
Määrä: kpl

Pääominaisuudet

 • CHIRP-tekniikkaa hyödyntävä kaikuluotain, jossa on integroitu Broadband Sounder™ -moduuli
 • Hyvä syvyysmittaus ja signaalin lähetysnopeus
 • Pystysuoran liikkeen kompensointi
 • 9-tuumainen pystynäyttö
 • Näytön kirkkaus on ihanteellinen ulkokäyttöön
 • Selkeät kuvat White Line-, White Marker- ja Colour Erase -toiminnon avulla
 • Helppo käyttää 8 pikavalikkonäppäimen ansiosta
 • Teline- tai tasoasennus (teline sisältyy toimitukseen)
 • Ethernet-, NMEA0183- ja NMEA2000-liitettävyys*

Kaupalliset Simrad S2009- ja S2016-tuotteet tukevat tällä hetkellä ainoastaan rajoitettuja Ethernet-verkon toimintoja Simrad BSM-2- ja BSM-3-kaikuluotaimissa. Täysin toimiva Ethernet-verkkoyhteys Simradin näyttöihin ja ECDIS-järjestelmiin sekä SonarHub-kaikuluotainmoduuliin otetaan käyttöön RTM2-ohjelmistoversiossa, jonka arvioitu julkaisupäivämäärä on kesäkuussa 2016.

Integroitu Broadband Sounder™ -moduuli
S2009-kaikuluotaimessa on CHIRP-tekniikkaa hyödyntävä sisäänrakennettu Broadband Sounder™ -moduuli. Kaikuantureiden asennus on helppoa sinisillä 7-pinnisillä liittimillä varustetuille Simrad- ja Airmar-kaikuantureille tarkoitetun plug and play -portin ansiosta. Onko veneessäsi jo soveltuva, mutta toisenlaisella liittimellä varustettu kaikuanturi? Lisävarusteena myytävän sovitekaapelin avulla voit hyödyntää jo asennettuja vanhempia Simrad, Airmar ja muiden valmistajien kaikuantureita.

CHIRP-tekniikka
CHIRP-luotaintekniikka hyödyntää taajuuspyyhkäistyjä pulsseja, joilla saadaan aikaan tarkempi ja terävämpi kuva ja parempi kohteiden erottelu kuin perinteisellä kaikuluotaimella. Simradin tekniikan ansiosta CHIRP-tekniikkaa voidaan käyttää erityisten CHIRP-kaikuantureiden lisäksi myös perinteisten yksitaajuuksisten kaikuantureiden kanssa. Jos aluksessa on jo soveltuva kaikuanturi, CHIRP-tekniikan käyttöönotto onnistuu helposti S2000-sarjan Fish Finder -kaikuluotaimen asennuksen avulla. Järjestelmän päivittäminen tällä tavalla on erittäin kustannustehokasta.

Pystysuoran liikkeen kompensointi
Jos olet käyttänyt kaikuluotainta kovassa merenkäynnissä, olet saattanut huomata näytössä aaltomaisen kuvion merenpohjan kohdalla. Pystysuoran liikkeen kompensointi toimii yhdessä yhteensopivan satelliittikompassin (esimerkiksi Simrad HS60 tai HS70) kanssa ja eliminoi aaltoliikkeen pystysuoran vaikutuksen kaikuluotaimen syvyysmittauksista. Tämä kompensoi näytössä näkyvää aaltomaista vääristymää ja parantaa pohjan seurannan tarkkuutta vaikeissa olosuhteissa.

9 tuuman pystynäyttö
S2009 on mainio valinta, kun tilaa on vähän. Kompakti 9-tuumainen pystynäyttö sopii erinomaisesti keskikonsoliin asennettavaksi. Pystysuora näyttö sopii hyvin urheilukalastukseen, sillä tarkasta vesikerroskuvasta on helppo erottaa yksittäiset kalakaaret ja muut tärkeät kohteet.

White Line-, White Marker- ja Colour Erase -toiminto
S2009 Fish Finder -kaikuluotaimessa on useita toimintoja, joiden avulla näyttökuvaa voi helposti ja nopeasti säätää senhetkisen tarpeen mukaan.

– White Line -toiminto erottaa vesikerroksen pohjasta selkeästi erottuvalla valkoisella viivalla, mikä parantaa pohjan näkyvyyttä.

– White Marker -toiminto mahdollistaa minkä tahansa käyttäjän valitseman kaikuluotainkuvan värin muuttamisen erottuvaksi valkoiseksi, jolloin kaloja tai muita mielenkiintoisia kohteita kuvaavat kaiut korostuvat.

– Colour Erase -toiminto mahdollistaa minkä tahansa valitun värin häivyttämisen taustaan, jolloin turha kohina tai epäkiinnostavat kohteet saadaan pois näyttökuvasta.

Valintanäppäinten käyttö ja pikavalikkonäppäimet
S2009-kaikuluotainta käytetään integroitujen valintanäppäinten ja kierrettävän säätimen avulla. Näytön vieressä olevilla pikavalikkonäppäimillä näytössä näkyvien keskeisten asetusten ja toimintojen valinta onnistuu intuitiivisesti yhdellä painalluksella. S2009-kaikuluotaimen painikkeet ovat kestäviä ja suurikokoisia, ja niissä on hyvä käyttötuntuma. Siten niitä on helppo käyttää myös kovassa merenkäynnissä ja suurilla nopeuksilla. Käyttäjän märät kädet tai hanskat eivät myöskään häiritse painikkeiden käyttöä. 

Kestävä rakenne ja joustavat asennusvaihtoehdot
S2009 on suunniteltu vaativien urheilukalastajien ja kaupallisten kalastajien tarpeisiin, ja sen voi asentaa konsolin tai kojelaudan tasoon tai kiinnittää laitteen mukana toimitettavalla säädettävällä asennusjalalla. Vedenpitävien takaliitäntöjen ansiosta S2009 on joka puolelta IPX7-vesitiivis asennustavasta riippumatta.

Liitettävyys ja järjestelmän laajentaminen
S2009-kaikuluotaimen Ethernet-liitettävyyden ansiosta luotaimen tietojen jakaminen onnistuu muiden Simrad-järjestelmien kuten NSS evo2- ja NSO evo2 -monitoiminäyttöjen kanssa. S2009-kaikuluotainta voi käyttää myös NSS evo2 -järjestelmän Broadband Sounder™ -moduulin kaikuluotainnäyttönä, jolloin monitoiminäyttö vapautuu muihin käyttötarkoituksiin, kuten navigointiin, tutkakäyttöön tai StructureScan® 3D -kuvantamiseen.

Järjestelmään voi liittää muita laitteita S2009-kaikuluotaimen NMEA 2000®- ja NMEA 0183® -porttien kautta. Tämä mahdollistaa erilaisten lisätoimintojen käyttämisen. Voit esimerkiksi merkitä karttaplotterissa reittipisteen kaikuluotaimen historianäytön avulla ja palata lupaavaan paikkaan myöhemmin.

Insight Genesis -yhteensopiva
S2009-kaikuluotaimen kaikuluotaushistorian voi tallentaa täysikokoiselle SD-muistikortille, jonka paikalleen asettaminen ja poistaminen onnistuu helposti etupaneelin vesitiiviin korttipaikan kautta. Tallennetut kaikuluotauslokit voi ladata PC- tai Mac-tietokoneesta Insight Genesis™ -pilvipalveluun. Palvelu luo lokien tietojen perusteella räätälöityjä kalastuskarttoja, joita voi käyttää yhteensopivassa Simrad-karttaplotterissa.

Tekniset tiedot

 • Näytön kirkkaus 1200 cd/m2
 • Kaiun maksimi syvyys 3000 m
 • Näytön koko 9"
 • Tuetut taajuudet CHIRP 28-38 kHz, 40-60 kHz, 85-145 kHz, 130-210kHz, Broadband 28kHz, 38kHz, 50kHz, 83kHz, 200kHz
 • Resoluutio 480 x 800
 • IPX7
 • Käyttöjännite 10.8-31.2 V DC

Laitteella on kahden vuoden takuuaika

Arvostele tämä tuote

Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.